Välkommen till annorlunda

Välkommen till annorlunda

Minns du hur det var att söka jobb? Nej, vi vet – vassa utvecklare som du brukar ju inte behöva söka jobb via traditionella jobbannonser. Men vi kanske ändå kan få dig att skicka in en ansökan genom att locka med vårt annorlunda konsultbolag som sätter människan i centrum och låter individer växa? Där vi varvar utmanande arbetsuppgifter med vandring i fjällen och cykling i Provence? Om du är en nyfiken utvecklare inom Java, .Net eller Embedded, hoppas vi att vi har fångat ditt intresse. Välkommen till Acorn Technology och vårt centrala kontor bland takåsarna i Göteborg!

Lediga tjänster

“Acorn tror på sina medarbetare och vi får en stor flexibilitet och frihet, samtidigt som vi har konsultbolagets trygghet i ryggen.”

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där karriär, gemenskap och personlig utveckling samspelar. Möt vår kollega, systemutvecklaren Fredrik Nilsson, som delar med sig av sin upplevelse av att vara medarbetare hos oss.

Trygghet möter frihet

“Sedan jag började på Acorn har jag fått möjlighet att byta riktning flera gånger, från C och inbyggda system till Java och molnet. Dessutom har jag varit på tre olika uppdrag på bara fyra år. Acorn tror på sina medarbetare och vi får en stor flexibilitet och frihet, samtidigt som vi har konsultbolagets trygghet i ryggen.

Här finns stora möjligheter att utvecklas. Vill man tex. certifiera sig, gå en kurs eller delta på seminarier så får man göra det. Efteråt kan man sprida lärdomarna till kollegorna och hålla egna föreläsningar eller workshops.”

En hemtrevlig atmosfär

“Alla kollegor är väldigt goa och pratglada, det finns verkligen en fin gemenskap. Känslan på kontoret är både familjär och professionell. När man pratar med cheferna handlar diskussionerna om allt från segling och familj till karriär och sälj.”

Aktiviteter tillsammans med kollegorna

“Acorn lever verkligen upp till sitt löfte om att göra roliga saker utanför jobbet – oftast på temat sport. Jag har varit med i allt från motionslopp och mountainbike till skidåkning och simning. Vill man aktivera sig och göra saker på fritiden, finns alla möjligheter till det.”

Bästa Acorn-minnet

“För mig är de bästa minnena från skidspåret, särskilt Stafettvasan. Vi var hela 15 personer uppdelade på 3 lag som åkte tillsammans och det var otroligt roligt. Ett annat fint minne var när vi testade swimrun, en sport som jag annars inte hade tänkt prova på. Oftast har vi professionella coacher med oss, så nivån på våra aktiviteter är väldigt hög. Är man nyfiken och vill göra saker vid sidan om jobbet är Acorn en fantastisk språngbräda för att hitta nästa hobby.”

Läs mer

”Kulturen här är helt unik. Jag har aldrig sett något liknande under alla mina år i branschen. Alla hjälper varandra, tar hand om varandra och ser varandra.”

Shadi Elenius har arbetat i olika roller inom IT sedan 2006 och varit med på resan från vattenfallsmodellerna till Agile och Scrum. I januari 2022 landade hon som produktägare hos oss och här har hon hittat sitt andra hem.

– Jag valde att börja på Acorn av många anledningar. Dels den lättsamma atmosfären och alla trevliga och sociala personer. Dels möjligheten att växa och utvecklas i de roller och kompetenser som var viktiga för mig. Sist men inte minst fick jag en bra känsla för cheferna som verkligen har stämt. Vi har chefer som ser oss. De har alltid tid att lyssna och de vill att vi ska växa och ha det bra.

Ett öppet samtalsklimat

– Acorn har ett härligt klimat som gör att man verkligen känner sig hemma. Man kan vara sig själv och kollegorna är som en andra familj. Vi har ett öppet samtalsklimat och här finns ingen giftig politik som man behöver anpassa sig efter. Idag jobbar jag med ett av våra in-house projekt och är för det mesta inne på Acorn-kontoret. Det ger mig möjligheten att jobba nära mina kollegor och bygga ännu starkare band med Acorn-gänget.

En speciell kultur

– Kulturen här är helt unik. Jag har aldrig sett något liknande under alla mina år i branschen. Alla hjälper varandra, tar hand om varandra och ser varandra. Vi delar erfarenheter och lyfter varandra. Det spelar ingen roll vilken titel man har, det finns ingen hierarki på det viset. Det märks att företaget prioriterar teambuilding. Ju mer vi lär känna varandra, desto bättre jobbar vi ihop. Jag trivs så himla bra med mitt jobb! När jag inte har varit på kontoret på några dagar saknar jag verkligen kollegorna.

Skapar nya minnen tillsammans

– Acorn har gett oss så många trevliga stunder ihop, till exempel sommarfester, julfester och våra årliga konferensresor. Under sommar- och julfester är dessutom våra respektive inbjudna. De får vara på våra teambuildingaktiviteter och lära känna kollegorna. Det är väldigt fint och ger oss en extra inblick i varandras liv. Konferensresorna är magiska! Vi åker alltid till platser med en unik historia – annorlunda ställen som man själv inte hade valt. Sedan hittar vi på lite enklare saker också. Bara den senaste tiden har vi testat vinprovning, laserdome, ridning och skidåkning.

En plats för öppensinnade medarbetare som vill hitta på många roliga saker tillsammans

– Är du en öppensinnad och aktiv person som vill utvecklas och prova nya saker, både inom din kompetens och inom privata intressen? Tycker du om att ta hand om andra men också att bli omhändertagen? Då passar du in här hos oss på Acorn.

Läs mer

“För några år sedan erbjöds jag en resa till AWS re:Invent i USA där jag fick en rejäl skjuts i det senaste tjänsterna inom AWS Cloud. Det är talande för Acorn, de anstränger sig verkligen för att vi ska trivas och utvecklas!”

Per Mattsson har varit konsult sedan 2007 och har erfarenhet inom både utveckling, testning, design och arkitektur på företag som Telia, WirelessCar, SKF och Volvo Cars. 2015 hade vi turen att fånga in honom och sedan dess är han utvecklare och arkitekt hos oss på Acorn.

– En bekant till mig jobbade här och han fick över mig på en intervju. Cheferna berättade att de ville forma ett trevligt bolag med duktiga människor som hittar på många roliga grejer tillsammans. Jag tänkte först att det var säljsnack, men det visade sig vara helt sant! Jag har trivts hur bra som helst från dag ett. Det är aldrig några problem, allting löser sig – smått som stort. Dessutom finns en stor tillit och förtroende åt båda håll. Ett fint arbetsklimat utan hierarkier helt enkelt.

Minnen för livet

– Här är kollegorna som ett härligt kompisgäng. Vi är ute och reser, rör på oss och hittar på många roliga aktiviteter. Allt från att ta en öl till att utöva sportaktiviteter. Mitt bästa minne är nog när vi seglade över till Vinga och firade att Acorn fyllde 10 år. Vi åt skaldjur, badade och körde matchracing över till Marstrand. Men det är svårt att välja ett tillfälle. Stafettvasan som vi åker varje år är också jättetrevligt. Det bästa är när vi hittar på någonting aktivt på dagen och äter middag och har skoj på kvällen – sådana minnen finns det gott om.

En utvecklande vardag

– En annan fin sak med Acorn är att företaget prioriterar kompetensutveckling med utbildningstillfällen som t.ex. teknikluncher och konferenser där vi lär oss massa nytt. För några år sedan erbjöds jag en resa till AWS re:Invent i USA där jag fick en rejäl skjuts i det senaste tjänsterna inom AWS Cloud. Det är talande för Acorn, de anstränger sig verkligen för att vi ska trivas och utvecklas!

Kollegor att trivas med

– Alla mina kollegor är väldigt jordnära, duktiga och lätta att ha att göra med. Det trillar in nya medarbetare lite då och då och samtliga är härliga och sociala personer som man vill hänga mer med – fina människor med ett stort hjärta.

Läs mer

Att jobba hos oss

Innovation

Mod, kompetens och kreativitet – något som kännetecknar oss på Acorn är vår öppenhet för nya möjligheter och vår strävan att hitta nya vägar.

Vi siktar ständigt mot att utvecklas och vågar ifrågasätta det invanda för att bli bättre. Vår drivkraft är att prestera och lyckas, därför ser vi till att satsa på det vi tycker känns roligt, intressant och viktigt. Med modet att våga vara annorlunda och förmågan att tänka fritt, skapar vi smarta och fungerande lösningar för våra kunder. Vilket betyder spännande och utmanande kunduppdrag för dig.

Kultur

Det började med en idé, två entreprenöriella sinnen och en vilja att skapa något annorlunda – ett nytänkande och personligt konsultbolag som satte människan i centrum och fick individer att växa.

Idag är vi ett mjukvaruutvecklande konsultbolag som vågar utmana rådande branschnormer och tänka annorlunda. Genom att kombinera lyhördhet och respekt med tydlighet och pålitlighet, skapar vi trivsel för såväl medarbetare som kunder. Hos oss får du ta del av en familjär kultur som rymmer både stolthet och kreativitet. Och förmånen att jobba med de bästa på Göteborgs trevligaste konsultföretag, såklart.

Utveckling

På Acorn drivs vi av både personlig och professionell utveckling. Med dynamik och framåtanda som bränsle, siktar vi ständigt mot att växa och bli ännu bättre.

Hittar du något du tycker känns extra intressant? Perfekt – lär dig det, bli grym på det och sprid din kompetens vidare! Hos oss får du möjlighet att växa genom utmanande uppdrag, inspirerande kollegor och chansen att påverka ditt eget arbete. För det viktigaste för oss är vad vi gör, inte var vi gör det – alltid med målet att lösa kundens utmaning, förstås.

Vad vi jobbar med

Som en komplett och erfaren partner, utvecklar och integrerar vi avancerade system och applikationer för ledande produkt-och tjänsteproducerande företag i en rad olika branscher.

Vi tar ansvar för alla delar – från systemarkitektur och design, till implementation, kvalitetssäkring och test. Vi tror på en öppenhet för samarbete med likasinnade bolag, där vi tillsammans stärker och kompletterar varandra. Därför kan vi antingen axla specifika roller i ett projekt, eller fungera som utvecklingspartner för större åtaganden. Oavsett projekt, kännetecknas alla våra leveranser av ansvarstagande, pålitlighet och mycket hög kvalitet.

We support Adventure

Vi tror att vassa hjärnor blir ännu vassare när du får kombinera utmanande arbetsuppgifter med att ett aktivt liv ute i det fria. Därför lovar vi dig en sak om du blir en av oss: förutom spännande kunduppdrag väntar fler äventyr – både på och utanför jobbet.

fdf